Pronájem bytů


Mít vlastní byt, tak to je asi snem každého člověka. Já tedy neznám nikoho, kdo by mi řekl, že by mu bylo úplně jedno, jestli bydlí v bytě nebo v domě anebo v nájmu. Tady také je opravdu veliký rozdíl, jestli máte nájem anebo pronájem, protože když máte pronájem, tak to znamená, že můžete mít pronajatý třeba jenom jeden pokoj v bytě nebo jenom jeden jediný pokoj v nějakém domě. Pronajímají se také hotelové pokoje a podobně nebo také chata. Jenomže když máte nájem, tak to je třeba například dlouhodobý zájem anebo dlouhodobý pronájem.

Kuchyň chci mít čistou.

A může to být jak v domě, tak také samozřejmě v bytě. Proto jsem si řekla, že já, když mám peníze, že bych si nejraději vzala nějakou hypotéku, abych potom měla v budoucnu jistotu, že mám něco svého. Samozřejmě, že tohle potom také musím pravidelně splácet. Jakákoliv půjčka nebo leasing či úvěr anebo také výhodná hypotéka se musí splácet. Všechno se samozřejmě musí splácet. Tady není vůbec o čem diskutovat. Tady nejde vůbec o ničem polemizovat. Pokud chcete mít byt anebo dům ve vlastním vlastnictví, tak samozřejmě, že budete muset asi jít do hypotéky. Pokud tedy ho nezdědíte.

Líbí se mi útulné byty.

Anebo třeba vám někdo nedá darem nějaký opravdu veliký dům anebo byt. Samozřejmě, že i tyto zázraky se stávají. Mě tedy bohužel ne, ale znám kamarádku, která právě zdědila dva malé byty. Jeden byt si nechala a potom ten další byt pronajímá. Moje kamarádka řekla, že je to taková dobrá brigáda bokem. Ale co, když to kamarádku baví. A nevadí jí, že v jejím bytě někdo cizí bydlí, tak proč ne? Nějaké peníze bokem se hodí vždycky, kdybych já také měla takhle dva byty a jeden byt bych měla navíc, tak bych ho samozřejmě také pronajímala. Přece bych ho nenechala jenom tak chátrat a aby mi nevydělával. Mnoho lidí má byty jenom k pronájmu. Takhle jsem si vždycky vydělávat také chtěla. 

About the Author

You may also like these